Oruçluyken Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi
21 Temmuz 2024

Oruçluyken Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Oruçluyken Ağız Kokusu

Ramazan ayı ile birlikte oruç tutacak kişilerin beslenme düzenleri de tamamen değişmektedir. Özellikle yaz aylarında tutulan oruç, sahur vakti ile iftar vakti arasındaki uzun süre nedeniyle ağız sağlığının bozulması ve ağız kokusu konusunda büyük risk oluşturmaktadır. Bu sebeple, yaz aylarında tutulan oruç sırasında ağız ve diş sağlığına diğer zamanlardan daha fazla dikkat edilmelidir. Ramazan ayında kişinin oruç tutarken ağız ve diş sağlığına özen göstermemesi, mevcut sorunların ertelenmesine ve bayramdan sonra diş doktorlarına başvurulmasına neden olmaktadır. Özellikle dişi eksik olan hastaların, Ramazan ayı başlamadan önce bir diş doktoruna gitmeleri ve tedavilerini tamamlamaları, oruçluyken hem diş hastalıkları ile uğraşmamalarını hem de ağız kokusunu önlemelerini sağlar.

Çoğu kişi Ramazan ayında, sahurda ve iftarda gün içinde yedikleri yemekleri de tüketerek metabolizmayı alıştığı çizgiden çıkarmamaya çalışmaktadır. Bunun sonucunda, mide ve bağırsak sorunları ortaya çıkmakta ve ağız ve diş sorunları da eklendiğinde ağız kokusu kaçınılmaz olmaktadır. Ramazan ayında ve sonrasında daha fazla problem yaşanmaması için şu önlemler alınabilir:
  • Özellikle sahurda ve iftarda fazla şeker içeren besinlerden uzak durulmalıdır.
  • Sahurdan sonra ve gün içinde dişler mutlaka fırçalanmalıdır.
  • Ramazan ayında diş fırçalamadan sonra gargara yapılmalı ve diş ipi kullanılmalıdır.

Ramazan Ayında En Fazla Görülen Şikâyet Ağız Kokusudur

Ağız kokusunu gidermenin en kolay yöntemi dişlerin sık sık fırçalanmasıdır. Ramazan ayında insanlar, diş macununun oruçlarını bozacağı düşüncesiyle diş fırçalamaktan kaçınmaktadırlar. Oysaki şeker ve tatlandırıcı içermeyen diş macunu kullanılarak diş fırçalamanın orucu bozması söz konusu değildir. Ağız kokusunun en önemli nedeni diş rahatsızlıklarıdır. Ağız kokusunun sebebi genellikle kırık veya çürük dişlerdir. Bu durumların tedavi edilmesiyle ağız kokusu büyük ölçüde azalır veya tamamen ortadan kalkar.

Ramazan Ayında Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ramazan ayında oruç tutarken de diş tedavisi yapılabilir, protez için ölçü alınabilir ve protez provaları yapılabilir. Cerrahi müdahale gerektiren işlemler, iftardan sonraki bir saate bırakılmalıdır.

Son olarak, sahur vakti hemen ardından yatmak ve ağız ile diş bakımının özenli yapılmaması, ağızda bakteri üremesine ve diş çürüklerinde artışa neden olmaktadır. Ramazan ayında uzun süre aç kalmak, diş çürükleri ve diş eti sorunlarını arttırır. Bu durumlar ağız kokusuna neden olmaktadır. Oruç tutacak kişilerin Ramazan ayında ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermeleri ve özellikle şeker ve tatlandırıcı içeren besinlerden kaçınmaları gerekmektedir. Geçmiş olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Gider Kokusu Nasıl Giderilir?

Gider Kokusu Nasıl Giderilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ter Kokusu Nasıl Çıkar?

Ter Kokusu Nasıl Çıkar?

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Yağmur Kokusu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağmur Kokusu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bebeklerde Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Bebeklerde Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Diş Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Diş Kokusu Belirtileri ve Tedavisi