Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir?
21 Temmuz 2024

Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir?


Gün boyunca ayakkabılarla durmak zorunda kalanların korkulu rüyasıdır ayak kokusu. Özellikle erkeklerin sık sık şikâyet ettikleri bir durumdur. Ne yapılırsa yapılsın bu kokudan kurtulmanın yolu yok sanılsa da, ayak kokusu ile baş etmek mümkündür. Bazı insanlarda ayak kokusu genetik olsa da, bazılarında ise giydikleri çoraplardan ve ayakkabı seçimlerinden kaynaklanmaktadır. Özellikle çalışan birçok insan, akşama kadar ayakları ayakkabı içerisinde olduğundan ve terlemelerden dolayı ayakta koku oluşmaktadır. Bu kokulardan kurtulmanın birçok yolu bulunmaktadır. Örneğin, doğal kürler hazırlayarak ayaklarımıza masaj yapabiliriz veya ayaklarımızı yıkadığımız suyun içerisine hem ayaklarımızı dinlendirecek hem de kokusunu giderecek esanslı yağlar ekleyerek ayak kokusundan kurtulabiliriz. Ayrıca, çorap içerisine pudra serperek ayakların terlemesini önleyerek ayak kokusunu da önlemiş oluruz. Gün içerisinde sık sık çorap değiştirmek, ayakları iyice sabunla yıkamak ve her yıkamadan sonra parmak araları da dahil iyice kurulamak ayak kokusunu hem önler hem de mevcut kokuyu giderir.

Ayak Kokusunu Gidermenin Doğal Yöntemleri

Herkesin ayak kokusundan kurtulmak için bazı yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlere birkaç tane de ben eklemek isterim. İçlerinden kendi teninize en uygun olanı seçer ve uygularsınız.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı, ciltteki ölü bakterileri temizler. Ölü bakteriler ayakta kokuya yol açtığından dolayı, lavanta yağı sayesinde ölü derilerle birlikte kokudan da kurtulmuş oluruz. Lavanta yağını ayaklara uygulamak için bir leğenin içerisine ayakların batacağı kadar ılık su dolduruyoruz. İçerisine bir tatlı kaşığı kadar lavanta yağı damlatıp, 10 dakika ayaklarımızı bu suda bekletiyoruz. Daha sonra steril eldiven giyip parmak aralarımız ve topuklarımız da dahil ayaklarımıza suyun içerisinde 5 dakika masaj uygulayıp sudan çıkarıyoruz ve iyice kuruluyoruz.

Sirke

Sirke ile ayak kokusundan tamamen kurtulmak mümkündür. Sirke, mikrobik bakterilerin ölmesinde kesin çözümdür. Bu nedenle ayaklarımızda, özellikle de topuklarımızda koku yapmaya etkili olan bakterileri yok ederek kokuyu ortadan kaldırır. Bir leğenin içerisine su doldurup, içerisine bir su bardağı sirke ekleyip, ayaklarımızı 15-20 dakika bekletiyoruz. Daha sonra ayaklarımızda sirke kokusu kalmaması için sabunla yıkayıp bol su ile durulayıp iyice kuruluyoruz.

Çay ve Karbonat Karışımı

Karbonat ve çay, bakterilere karşı savaş açarak ayak kokusunu önler. Ayakta terleme ve kokuya karşı önlem almak istiyorsanız mutlaka bu karışımı denemelisiniz. Derince bir leğene ılık su doldurup, içerisine iki su bardağı demlenmiş çay ve iki tatlı kaşığı karbonatı ekleyip karıştırıyoruz. Ardından ayaklarımızı bu karışımın içerisinde 20 dakika bekletip, sonra parmak aralarımız da dahil iyice kurutuyoruz.

Pudra Kullanımı

Çorap içerisine pudra serpmek, ayakların terlemesini önleyerek ayak kokusunu da önler. Pudra, ayakların kuru kalmasına yardımcı olur ve bu da bakteri oluşumunu engeller.

Not:

Önermiş olduğum doğal yöntemleri iki günde bir uygulamanızda fayda var. Ayrıca sürekli ayak kokusu problemi yaşıyorsanız, bu yöntemleri her gün bir defa ayak kokuları gidinceye kadar uygulamanız daha uygundur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gider Kokusu Nasıl Giderilir?

Gider Kokusu Nasıl Giderilir?

Naftalin Kokusu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Naftalin Kokusu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Faranjit Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Faranjit Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Yağmur Kokusu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağmur Kokusu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sabah Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Sabah Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Ter Kokusu Nasıl Çıkar?

Ter Kokusu Nasıl Çıkar?

Güncel

Bademcik Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Bademcik Ağız Kokusu Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Koku Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Koku Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?